Våre prosjekter

Her kan du lese mer om våre prosjekter

 

Miljøstyringsprosjekt

Et pilotprosjekt ble igangsatt i høst, for å få oversikt over relevante miljøregelverk og krav, og utarbeide et praktisk miljøstyringssystem for møbelbransjen. Slettvoll er lead-partner, og går i bresjen for å utvikle et praktisk arbeidsverktøy.

Kvalitetsansvarlig hos Slettvoll, Karoline Fløtre Gati, sier at deres kunder er opptatt av miljø og kvalitet og da er det viktig å levere varer som oppfyller både miljø- og kvalitetskrav og bidrar til en grønnere verdikjede.

Møbelkraft tror og håper forbrukere og innkjøpere blir mer bevisst miljøperspektivet fremover, og verdsetter miljøvennlige kvalitetsprodukt fra norske møbelprodusenter når de skal innrede hjem, kontor og institusjoner.

 

 

3D Knitting & Technology

Nye brukervennlige program gjør det i dag langt enklere å ta i bruk teknologi for 3D-strikk av både klær og møbler. -Produksjon uten sømmer, avskjær og svinn. Satsing på 3D-strikk kan bidra til at både møbel- og tekstilindustrien kan få mer miljøvennlige produkt, med langt mer bærekraftig verdikjede.

Teknologien gjør det mulig å strikke med mange ulike materialer, det må ikke være bare ull, bomull eller vanlige kunststoff. En kan strikke med ulike komposittmaterialer, som karbon, og til og med rustfritt stål. Dette gir store muligheter også for å produsere "smarte tekstiler" til for eksempel helserelaterte produkt.

I Norge er Ekornes først ute med å produsere 3D-strikkede møbler. I Sverige har Ikea allerede 3D-strikkede møbler i salg. Mer kjent er kanskje Nikes 3D-strikkede joggesko som har vært i markedet i flere år.